La mercería de la Sra. María

24.12.2018

Una de las muchas tiendas que “desaparecieron” con la construcción de la Ronda, fue la mercería que estaba en el número 9 de la calle Arenys (donde ahora hay una peluquería, de hecho, en este local, antes estaba la mercería y una sastrería).

En la mercería encontrabas desde hilos, cremalleras y todo tipo de productos para costura a ropa de hombre, mujer y niño.  Era una mezcla de mercería y boutique.  Además de la Sra. María, la dueña, estaba la Sra. Pilar, a la que siempre recuerdo con la aguja en la mano.  Hacía los arreglos de las prendas cuando era necesario.  Era una práctica habitual pagar “a plazos”.  Mucha gente tenía más de un trabajo, y cobraban por semanas, por lo que las madres “hacían filigranas” con la economía familiar y una de las prácticas habituales era pagar poco a poco lo que necesitaban (ropa para bodas, bautizos y comuniones).

Araceli Azuaga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

D’acord amb la normativa de protecció de dades, us informem que les vostres dades personals es tracten a l’empara del tractament 0119 “Gestió de jornades, cursos o sessions informatives organitzades per l'Ajuntament de Barcelona”, amb la finalitat de participar del projecte Memòria Visual de Trinitat Vella, legitimada en base al vostre consentiment. Tret d’obligació legal, les vostres dades no seran cedides a tercers. Teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les vostres dades, així com altres drets sobre les mateixes. Podeu consultar informació addicional sobre el tractament i la protecció de dades a www.bcn.cat/ajuntament/protecciodades
Així mateix, en compliment de la Llei de serveis de la societat de la informació 34/2002, d’11 de juliol, us indiquem que en informar el camp “correu electrònic” ens autoritzeu a emprar aquest mitjà per la realització de comunicacions directament relacionades amb la finalitat indicada.

Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès. En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca